فعالیت های پژوهش و فناوری وزارت نفت ایران

وزارت نفت با توجه به ظرفیت های داخلی و خارجی و سیاست گذاری های توسعه علم و فناوری، راه های توسعه فناورانه صنعت نفت را دنبال می کند. این فعالیت ها با کمک چهار شرکت اصلی ( شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی) و دها شرکت فرعی دیگر و استارت آپ ها، شرکت های دانش بنیان و  ... همراه با نیروهای متخصص پیش می رود.

در این بین پژوهشگاه صنعت نفت با بهره گیری از توان و دانش نخبگان کشور توانسته است به عنوان بزرگترین بازوی پژوهشی کشور نقش خود را در راستای رفع نیازهای ضروری صنعت نفت ایفا کند. در حالی که وزارت نفت برای شرکت های دانش بنیان، شورای حمایتی تشکیل داده است و دانشگاه صنعت نفت در حال نخبه پروری برای تربیت نیروهای متخصص در حوزه صنعت نفت می باشد و در کنار این دانشگاه، موسسه مطالعات بين المللي انرژي نيز به عنوان يک مرجع علمي وظيفه آناليز و تحليل داده ها را بر عهده دارد.

جهت دستیابی به آخرین تکنولوژی های روز دنیا و فروش ایده های تازه و تبدیل شدن به یک مرجع جهانی نیازمند انجام تحقیقات مناسب و هدفمند در واحدهای پژوهش و توسعه به همراه تحقیقات بنیادی، علمی و کاربردی جهت تولید یک محصول و بسترسازی استفاده از آن محصول در مقیاس بزرگتر و در نهایت بهینه سازی عملکرد می باشد هرچند در حال حاضر رویکر کنونی دانش صنعت نفت، دانش محور و فناوری محور می باشد و به دلیل افزایش تقاضا در صنعت نفت لازم است محیط های علمی و تحقیقاتی در صنعت نفت ایجاد گردد.

باید به یاد داشته باشیم که تحقیق و توسعه در صنعت نفت با وجود ذخایرعظیم نفت و گاز و همچنین نیاز روزافزون کشور و بین المللی به این دو صنعت، به عنوان موتور محرک توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی کشورمان می باشد لذا باید با هدف جلوگیری از اتلاف منابع، استفاده بهینه از منابع، امکانات، تجهیزات و تأسیسات و بهره برداری اصولی و منطقی و صیانت از آنها با استفاده از فناوری های پیشرفته و فراهم کردن زمینه ها و بسترهای مناسب برای انجام پژوهش و نیز جذب و بومی سازی فناوری های نوین، بسیار تلاش کرد.

هرچند تحریم ها شرایط خاصی رابرای کشورمان ایجاد کرد اما این امر به قطع وابستگی بسیاری از اقلام به کشورهای دیگر و یا تولید و تامین بخش عمده ای از کالاها را رهاورد داشت که توسط این نیروهای متخصص کشور اتفاق افتاد و جایگاه ایران را در سطح منطقه و جهانی افزایش داد.

  • کلید واژگان
  • کالای-صنعتی-پیمانکاری-صنعت-پیمانکاری-مازاد-پروژه-مازاد-پیمان-صادرات-کشورهای-حاشیه-خلیج-فارس-جنس-دست-دوم-پیمانکاری-شرکت-گاز-اندیشه-صنعت

نظرات کاربران

یرای ثبت نظر وارد شوید