تولید مواد موثره دارویی در ایران

در صنعت تولید مواد مؤثره دارویی در کشور، ایران رقیب سرسخت چین و هند خواهد شد.

نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی ایران، سید محمدرضا موسوی اصفهانی اعلام کردند با توجه به اینکه صمعت تولید مواد موثره دارویی در ایران یک صنعت جوانی است، عمدتاً شاهد فعالیت بخش خصوصی در این عرصه هستیم.

هرچند با توجه به اینکه ما نیاز به پیش سازها در صنعت پتروشیمی داریم و متاسفانه در ایران روی این موضوع خیلی کم کار شده است و اغلب پیش سازها برای تولید ماده موثره دارو، وارداتی است و بیشترین ارزش افزوده در تولید پیش سازها اتفاق می‌افتد که با تکمیل زنجیره ارزش و دارو تولید ماده موثره همراه با پیش سازها، به صرفه جویی ارزی بیشتری نائل می آییم و عمده ارزش افزوده حاصل کشور می‌شود.

لذا برای این امر باید به این استراتژی صنعت مواد موثره دارویی در داخل کشور،باید عمق داد. هرچند ما برای رقابت در جهان با دو کشور چین و هند، مزیت هایی داریم که می‌تواند ایران را به کشوری برای ساخت و تولید پیش سازها تبدیل کند.

این تولید کننده مواد موثره دارویی، با عنوان این مطلب که پایه تولید بیشتر داروهای شیمیایی مواد نفتی است، اضافه کرد: ما یک سری مواد پایه نفتی و پتروشیمی در کشور داریم و علاوه بر آن، از دانش فنی و نیروی متخصص و مجرب در زمینه تولید پیش سازها برخورداریم که می‌تواند ما را به قدرت سوم تولید پیش سازهای مواد موثره دارویی در جهان بدل سازد.

وی ادامه داد: ما برای صادرات مواد موثره و پیش سازها، مشتریان خوبی در اطراف خودمان داریم که می‌تواند زمینه ارزآوری را برای کشور رقم بزند. در حالی که برای مثال در سالیان قبل از کشورهای کره جنوبی، هلند و آمریکا، ماده جانبی پروپیلن گلایکول که در ساخت خیلی از شربت‌ها، مواد غذایی، دخانیات و…، استفاده می‌شود، وارد می‌کردیم که بعد از اولین تحریم‌ها، جلوی صادرات این ماده به ایران را گرفتند و اگر ما تولید کننده این ماده در داخل کشور نبودیم، تولید بیش از ۱۵۰ قلم دارو در داخل دچار بحران می‌شد.

وی با توجه به اینکه ایران به عنوان سومین کشور دنیا در تولید ماده موثره دارویی می باشد اعلام داشت : بودجه ترکیه برای دارو، ۲۰ میلیارد دلار است، در حالی که ما حداکثر ۲ تا ۳ میلیارد دلار بودجه برای نیازهای دارویی خودمان اختصاص می‌دهیم که نشان دهنده قدرت ما در تولید مواد مؤثره دارویی است و برای این امر باید به عمق این مساله اهمیت داده شود.

  • کلید واژگان
  • کالای پیمانکاری - مازاد پروژه - صنعت پیمانکاری - صنعت - کالای دست دوم - اندیشه صنعت - مقالات - اخبار

نظرات کاربران

یرای ثبت نظر وارد شوید