آنچه در نمایشگاه تهران گذشت
نمایشگاه بین المللی نفت و گاز و پتروشیمی تهران در حالی برگزار شد که بیست و هشتمین دوره خود را در اردیبهشت ماه 1403 سپری کرد. این نمایشگاه هماره به عنوان بزرگترین رخداد صنعتی و تجاری ایران در حوزه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و پالایشگاهی می باشد که هر سال با حضور شرکت های داخلی و خارجی به رقابت در این عرصه پرداخته می شود.
امسال کشور چین در این صنعت به عنوان شرکت های بازرگانی بیشترین غرفه های کشورهای خارجی را به خود اختصاص داده بود که در این میان بازرگانان ایرانی هم که در کشور چین فعالیت دارند بسیار دیده می شد.
در مقایسه با سال قبل کشور روسیه حضور کمرنگ تری را ایفا کرده بود حال می توان این امر مهم را به پای این گذاشت که خود کشور روسیه تولیدکننده نفت و گاز می باشد و یا گاها برداشت های خودسرانه سیاسی کشور روسیه جهت دخالت ایران در جنگ اکراین یا قراردادهای نفت و گاز روس با اروپا و یا خیلی از مسایل مهم دیگر. حال هرآنچه که در این اتفاق نقش داشته منجر به عدم حضور غرفه داران و شرکتهای روسی و یا بازدیدکنندگان این کشور شده بود.
کشورهای حاشیه خلیج فارس با توجه به صادرات و واردات و نفت خیز بودن کشورشان حضوری نداشتند و چه بسا از کشورهای آفریقایی بازدیدکنندگانی برای تجارب صنعت نفت ایران دست به کار شده بودند.
این نمایشگاه فرصت بسیار مغتنمی می باشد که کلیه شرکت ها و تولیدکنندگان داخلی ما در عرصه تولیدات کالاهای پیمانکاری نفت و گاز و سایر تولیدات پیمانکاری را به نمایش گذاشته ومتخصصین و دست اندرکاران این صنعت پیمانکاری مهم، با در نظر گرفتن روند تقاضی بازار و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیت ها و نوآوری های خود را هدایت نمایند.
حضور پر رنگ شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت ملی صنایع پتروشیمی،شرکت های سرمایه گذاری تجاری، شرکت های بهران و ایرانول، نفت پاسارگاد، نفت ستاره خلیج فارس، لوله سازی اهواز و ... صنعتگران و پیمانکاران بسیاری را به خود جلب کرده بودند.
تولیدکنندگان شیرهای صنعتی چه بسیار با ارائه تنوع خدمات و کیفیت رقابتی خود عرصه را به روی پیمانکاران جهت انتخابی آگاهانه باز گذاشته بودند. در این میان شرکت های مشتقات نفتی اعم از فروش قیر، تولیدات بشکه های مختلف، شرکت های متنوع کاتالیزورها و ... بازار را برای پیدا کردن فرصت های مناسسب تجارت داخلی و خارجی به نمایش گذاشته بوند.
در میان تنوع کالاهای پیمانکاری نفت و گاز، تولیدات درب های حوضچه گاز و لوله های پلی اتیلن امسال رقابت خاصی برخلاف سال قبل نداشتند و حضور کمرنگی حس می شد. لذا می طلبد که بررسی و تحقیقاتی در این زمینه صورت بگیرد که چه بسا می توان این اتفاق را به پای تورم طاقت فرسای داخلی گذاشت که تولیدکنندگان با توجه به هزینه های حمل و نقل و انتقال کالاهای پیمانکاری به نمایشگاه و سایر عوامل مهم دیگر نتوانند در این نوع نمایشگاه ها فرصت های تجاری خورد را باز یابند.
نظرات کاربران