واردات یا تولید؟

ورود جدی مدیریت شهری در دوره ششم به صورت ویژه در رابطه با موضوع حمل و نقل و عمومی تهران واخذ قرارداد های داخلی و خارجی دورخیز بسیار بلندی را برای افزایش قابل توجه ظرفیت حوزه حمل و نقل عمومی به وجود آورده است.

باتوجه به سفر شهردار تهران-علیرضا زاکانی - در سال1402 به کشور چین قرارداد هایی لحاظ شد در حوزه  اتوبوس برقی، تاکسی برقی، موتورسیکلت برقی و واگن‌‌های مترو که این امر باعث خواهد شد از سال جاری به‌ تدریج این اتوبوس‌های برقی، تاکسی‌های برقی و واگن‌های مترو وارد پایتخت خواهند شد.

در این میان نگرانی هایی بابت پرداخت و تامین ارزی اولین قسط  این قرارداد مهم توسط بانک مرکزی وجود دارد با توجه به اینکه اخیراجناب آقای چمران به سنگ‌اندازی از سوی برخی مقامات ارشد وزارت کشور چالش دارد و این امر خود این سوال را ایجاد کرده است  که ایا دولت عزم جدی برای اجرایی شدن این قرارداد را دارد یا خیر؟ 

همکاری دولت ها با شهرداری ها هر چند در ادوار گذشته کارآمد نبوده است اما در چهار سال اخیر روند ناوگان حمل ونقل زیرزمینی،ریلی،اتوبوس و... به سمت نوسازی و به روز شدن پیش رفت و باتوجه به مشکلات سیاسی و عدم هماهنگی های لازم میان دولت و شهرداری تهران گسترش این بهینه سازی های عمومی با تاخیر مواجه شده است.

در دوره ششم شورای شهر تهران ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی نیاز به تعمیرات اساسی داشت و در این حین مدیریت شهری تصمیم گرفت ورودی جدی به حوزه حمل و نقل داشته باشد با این تفسیر که ما مسئول هستیم و نسبت به برطرف کردن شرایط بد و ایجاد شرایط مناسب برای مردم مسئولیت داشته و داریم و به همین جهت شورای شهر تهران در بودجه سالیانه اعتبارات خوبی را برای حوزه حمل و نقل تهران پیش‌بینی کرد.

در پی این پیگیری ها در شورای شهر برای سال 1403 بودجه ها مناسبی در حوزه حمل و نقل به تصویب رسید به گونه ای که شهردار تهران به همراه هیئت همراه به کشور چین اعزام خواهند شد جهت اخذ قرارداد های خارجی با توجه به پیش پرداخت ها انجام شده در حوزه تامین و خرید اتوبوس.

در حالی این امر صورت می گیرد که تولید داخلی در اولویت اول کشور می باشد که باتوجه به فوریتی بودن این انتخاب و عدم زمان مناسب و مشکلات حمل و نقل امکان استفاده از ظرفیت داخلی با خودروسازان با چالش های متعددی روبه رو خواهد بود که با ورود اقای رئیسی در دولت سیزدهم شاهد بهبود حوزه حمل و نقل عمومی می باشیم. هرچند در اولین روز های سال 1403 شاهد این خبر بودیم که حتی یک خودرو برقی هم موفق به دریافت پلاک تاکسی نشده است.

در فاز اول قرارداد با چین واردات تاکسی و اتوبوس های برقی اتفاق خواهد افتاد. در کنار این امر انتقال فناوری از خارج به داخل کشور در دستور کار مدیریت شهری است که از این به بعد خودروسازان داخلی می توانند از این فناوری استفاده کنند. هر چند عملکرد صدا و سیما ، رسانه ها و پلیس در ایجاد انتشار این کار فرهنگی بی تاثیر نخواهد بود.

با توجه به نمایشگاه صنعت خودرو و تحول صنعت خودروسازی در آبان ماه 1402 نشان داد که خودروسازان داخلی اعم از شرکت های سایپا ، بهمن ، ایران خودرو و کیان موتور و... فناوری برقی کردن خودرو ها و موتور سیکلت ها و اتوبوس های خط واحد را در دست تولیدات اولیه خود قرار داده که می طلبد دولت از این صنعت حمایت کند.

  • کلید واژگان
  • کالای-صنعتی-صنعت-مازاد-پروژه-کالای-پیمانکاری-محصولات-دست-دوم-اخبار-مقالات-سایت

نظرات کاربران

یرای ثبت نظر وارد شوید