کاهش تولید نفت عربستان

کاهش 5 هزار بشکه نفت در روز آماری ست که سازمان کشورهای صادرکننده نفت نشان می دهد. بیشترین کاهش تولید نفت اپک در ماه گذشته میلادی مرتبط با کشورهای عراق و نیجیریه بوده است و در ادامه کاهش تولید داوطلبانه برخی دیگر از اعضا در اتحادیه اوپک پلاس تا پایان سه ماهه دوم سال جاری میلادی هم اتفاق افتاده است.
چندین عضو از ائتلاف اوپک پلاس که از اوپک، روسیه و سایر متحدان تشکیل شده، تولید خود را از ماه ژانویه برای مقابله با ضعف اقتصاد و بالا رفتن عرضه کشورهای خارج از این گروه کاهش داده‌اند.

با این اتفاق وزرای اوپک پلاس در روز چهارشنبه گرد هم می‌آیند تا بازار و سیاست‌های تولید اعضا را بررسی کنند.

عراق در ماه گذشته قول داد صادرات خود را کاهش دهد تا تولید بالاتر از هدف اوپک را جبران کرده باشد. بدین ترتیب  130 هزار بشکه در روز از تولید اوپک باید نسبت به ماه فوریه کاهش یابد.
تولید نفت نیجریه هم کاهش یافته و انتظار می‌رود صادرات این کشور با سرعت بیشتری پایین بیاید در حالی که اوپک 190 هزار بشکه در روز تا هدف تولید خود در ماه مارس فاصله دارد که بیشتر آن به خاطر تولید عراق، نیجریه و گابن بوده است.
در این میان عربستان بزرگترین صادرکننده نفت جهان، کویت و امارات تولید خود را نزدیک به هدف تعیین شده نگه داشته‌اند.
به نظر می‌رسد تولید ایران که از سهمیه تولید معاف شده کاهش یافته است. ایران همچنان نزدیک به بالاترین رقم طی 5 سال گذشته که در ماه نوامبر به آن رسیده بود تولید می‌کند. ایران در نوامبر 2023 بیشترین افزایش تولید خود را علیرغم ادامه تحریم‌های آمریکا ثبت کرد.

با پائین آمدن تولید نفت اپک  و کاهش عرضه نفت خام  به خاطر تعمیرات و نگهداری میادین نفتی در عربستان و افزایش مصرف داخلی در چندین کشور تولید کننده خاورمیانه قیمت رسمی فروش نفت خام سبک عرب ۲۰ تا ۳۰ سنت در هر بشکه نسبت به آوریل افزایش پیدا کرده است.

با مشخص شدن قیمت رسمی نفت عربستان، قیمت گذاری نفت ایران کویت و عراق هم مشخص می‌شود. بدین ترتیب حدود 9 میلیون بشکه در روز نفت خام برای فروش به آسیا تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

  • کلید واژگان
  • کالای-صنعتی-پیمانکاری-صنعت-پیمانکاری-مازاد-پروژه-مازاد-پیمان-صادرات-کشورهای-حاشیه-خلیج-فارس-جنس-دست-دوم-پیمانکاری-شرکت-گاز-اندیشه-صنعت

نظرات کاربران

یرای ثبت نظر وارد شوید